Коляновият вал е затворен и защитен от съображения за опазване на околната среда

Функцията картера е да се защитят както коляновия вал, както на други части на двигателя. Ето защо това, което се нарича обхваща блока на двигателя. Корпусът може да бъде оразмерена по такъв начин, че долният му край е заета от картера. В допълнение към опазването на околната среда от течове на масло, картера има задачата охлаждане на цилиндъра с помощта на вентилатор.

Освен това, в резултат на горене в двигателя се образува поредица от газове, които не трябва да бъдат освободени в околната среда по неконтролируем начин. Поради тази причина картера е оборудвана с допълнителен маслен сепаратор, чрез което може да се филтрират много от суспендираните частици. Останалите газ (т.нар сгъстения газ) след това може да избяга, без да причиняват много вреди. Въпреки съдържа въглеводороди, щетите, причинени от тези газове ще бъде по-голяма, ако те бяха оставени вътре в картера, в поток от уплътненията и клапаните. Това е причината, поради която всеки корпус е снабден с вентилация. Тези газове могат да влязат в колектора или във входящия тракт и да се използват отново за горене. Когато пристигнете тук, въглеводородите могат да бъдат изгорени лесно, без да вредят на неотложните бутала или клапаните. По този начин, отделението на двигателя може да се поддържат чисти и горенето може да се осъществи по оптимален начин, без да причиняват прекомерна увреждане на околната среда. Само масления сепаратор трябва да се променя от време на време, така че почистването се поддържа и налягането в картера не расте непропорционално.

Тъй картера трябва да съответства на структурата на отделението за двигателя, всяко превозно средство изисква различен дизайн. Ето защо, преди да изберете замяна, да проверите дали то съответства на модела на колата под въпрос. В нашия онлайн магазин ще намерите всички резервни части, които трябва (например, изпускателна система, прозорци, генератор, рог, катализатор и т.н.), на достъпна цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *