По-добре нова кола или на стари коли?

С бавно икономическо възстановяване, ние сме свидетели на увеличаване на покупките на автомобили, както нови и употребявани. Данните показват, възстановяване в сектора на автомобил: през първите осем месеца на 2015 г. доставките са се повишили с + 15% в сравнение с 2014 г. и месец август регистрира увеличение от 10%. Смята се, че, ако данните, остават съвместими до края на годината, на пазара може да се затвори с 1 милион и 560 хиляди регистрации, данните, които със сигурност е далеч от предкризисните номера, но да остане положителен и окуражаващ. Дори пазара за повторна употреба е малко по-добре от миналата година: в периода от януари до май, като увеличението е + 5,6%, при съотношение 163 продажби на използвани 100 нови коли. С една дума, италианците изглежда да има ново желание за промяна коли, но това е по-добре да си купи нови или употребявани?

употребяван автомобил

Сред данните на автомобилния пазар, че не е често чуваме, че е интересно да се помисли за това, което разрушаването. Според ACI, в периода от януари до събарянето май са се увеличили с 17,5% в сравнение с 2014 г., рязко покачване, причинено от разрушаването на поощрителни кампании, започнати от автомобили. Ако си мислиш за изпращане на колата си пред пресата, вероятно се чудите какво може би ще е по-добре купи: нова кола или на стари коли? Изборът винаги е много субективно, но има и някои плюсове и минуси, които можете да добавите.
Плюсове и употребяван автомобил

Най-голямото предимство употребяван автомобил е, разбира се, цената: купи кола две или три години може да ви спести пакет. Въпреки това, дилемата е вторият по големина в състояние на автомобила и в състоянието си на износване, трябва да се разгледа внимателно преди покупката. Понякога на много достъпна цена може да бъде изкушаващо, но по-близък (евентуално извършено с механик), ще ни кажете, ако играта е на стойност свещта. По-специално, едно явление, което изглежда много често е, че на низходящата ревизия на километража, така наречената „schilometraggio“: твърде често, километражът е докладвано от употребявани автомобили за продажба са намалели с десетки, ако не и стотици, хиляди километри.

употребяван автомобил

Много съветват шофьорите да проверяват състоянията на вътрешните износване, педалите и волана, за да получите по-добра представа за това какво всъщност е била използвана от колата.
Плюсове и минуси нова кола

Със закупуването на нов автомобил, не е необходимо да се допитаме за условията на всеки компонент, недоумявайки дали да се довери на търговеца на дребно. Гаранцията ще ви позволи да запази спокойствие в случай на неочаквани сривове, фабрични дефекти, ремонти, за да се справят с. От двигателя и други чисто нови компоненти, все пак трябва да се увеличи максимално ефективността им. Недостатъкът на закупуване на нова е обратно да се използва, както цената, така и на по-висока застрахователна премия и бързото обезценяване: Смята се, че през първите две години от живота на новия автомобил може да загубят до 50% от цената му г „купуват!

Сред използвани и нови все още можете да оценяват междинни решения, като например закупуване на служебни автомобили или km0. Що се отнася до използването, а след това, можете да се прецени евентуално закупуване от оторизиран дилър, цената със сигурност ще бъде малко „по-висок, но трябва да се използва по-безопасно.

И ако ви е трудно да вземете решение между нова кола и кола на старо, знам, че в същото време винаги може да се грижи за старите си автомобили, благодарение на резервни части.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *