Дар от природата

Най-лошата суша някога да се удари в Калифорния може да съперничи историческия 2011 сушата, което опустоши Тексас, се казва в Texas A & M University професор.

John Nielsen-Gammon, професор по атмосферни науки, който също така служи като Texas „държава климатолог, казва сегашната суша в Калифорния е толкова далеч, сравнима по много начини в Тексас сушата 2011 г., най-лошата от една година суша в историята на държавата, която е предизвикала повече от $ 10 милиарда през щети и доведе до множество горски пожари и езерни затваряния.

„Това е третата година на сушата в Калифорния и е на път да бъде суха като Texas беше през 2011 г.,“ Nielsen-Gammon, Калифорния роден, израснал в района на Сан Франциско, обяснява.

Минерална вода  за кърмачки

„Въпреки това, тъй като нашата тежка суша година дойде в началото на сушата, резервоари в голяма част от страната бяха пълни. В Калифорния, нивата на резервоарите са ниски, за да се започне.

„В допълнение, те се занимават с потоци на околната среда чрез делтата на Сакраменто, които не са изрично изложени до преди няколко години.“

Времевите модели за двете държави се появяват подобни, добавя той.

„Същото било, че е запазил Калифорния сухо също е запазване Texas сухо“, отбелязва той. „Що се променя модела, Калифорния е най-накрая получаване на някои дъжд и сняг и шансовете за валежи в Тексас се увеличават, както добре.“

суша на Калифорния е особено тревожен, защото държавата произвежда около половината от плодове, зеленчуци и ядки в страната. Това е No.1 селскостопанска състояние в САЩ

2011 суша опустошен Texas земеделските производители и фермерството и нивата езерото са установени толкова, колкото 50 фута някои езера, докато няколко West Texas езера напълно пресъхнали.

Многобройни градове в Тексас, определени топлинни рекорди през 2011 г., като Wichita Falls, който записва 100 дни на 100-градусовата жега, на най-много за този град. Далас също постави рекорд с 70 дни на 100-градусовата жега.

суша Тексас „в момента е в четвъртата си година, Nielsen-Gammon казва, и около 52 процента от Тексас е все още в някаква форма на състоянието на суша, като се започне от умерена до изключително суха.

„Януари беше необичайно суха със средно само около половин инч на валежите щата“, добавя той.

„Нива от находището са всъщност са намалели в момент, когато те трябва да се увеличава. Така че сушата е все още тук. В действителност, на разпространението на суша в Тексас не падна под 40 процента от 2010 г. насам, когато тази суша за първи път започна.“

Площта на Тексас Panhandle е особено силно засегнат.

„Последните три календарни години, на са били сред най-сухото три на запис за Panhandle,“ отбелязва той. „Dalhart разби рекорд му само с 20,54 инча общо в периода 2011-2013.

„Този ток суша започна с повече интензивност, отколкото на сушата от 1950-56 г. сухите на запис. Ние отново имаме общо топло Атлантическия океан, и че има тенденция да означава сухи условия. Един El Nino (по-топла вода в тропическата част на Тихия океан) може да се развие по-късно тази година, но все още е твърде рано да се каже. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *